Még van pár nap a jótékonykodásra – mutatjuk hol éri meg a legjobban leadni a karácsonyi cipősdoboz adományt

 

A Vascular Plazma és a Sanaplasma tíz plazmaközpontja is részt vesz idén a Baptista Szeretetszolgálat karácsonyi cipősdoboz akciójában. December 19-ig várják a jótékonykodókat plazmaközpontjaikban. Akik hozzájuk hozzák el adományukat egyúttal egy helyi szervezetet is támogathatnak. Erre a lehetőségre hívta fel a figyelmet Peller Mariann az RTL klub műsorvezetője és Béres Alexandra, fitnesz világbajnok is egy - egy karácsonyi Cipősdoboz adománnyal. 


A Baptista Szeretetszolgálat idén 18. alkalommal szervezte meg a Cipősdoboz Akciót. Arra biztatják a segíteni vágyókat, hogy egy cipősdobozba helyezzék el ajándékaikat, melyeket a rászoruló gyerekeknek szánnak. Az ajándékokat többek között gyermekotthonokba, nagycsaládos szervezetekhez, kórházakba, sérült gyermekek fejlesztésével foglalkozó iskolákba juttatja el a szervezet.


Idén a több mint 400 átvételi pont között megtalálhatjuk a Vascular Plazma és Sanaplasma központjait is, melyek egy speciális akcióval is készültek. Aki náluk adja le a dobozát, wellness üdülést is nyerhet, továbbá szavazhat, hogy melyik helyi alapítványt támogassa a központ 100.000 forinttal. A „dobozolók” így összesen 1.000.000 forintnyi támogatás sorsáról is dönthetnek országszerte 10 helyszínen az alábbi városokban: Eger, Miskolc, Nyíregyháza, Debrecen, Szeged, Pécs, Kecskemét és Budapest. További információt lehet találni a támogatott szervezetekről és az átvételi pontokról, valamint nyitva tartásukról a www.teddmegmost.hu/ciposdoboz weboldalon.


„Cégünk filozófiájához nagyon közel áll az adományozás, – hiszen plazmaközpontjainkban egész évben vérplazma adományt gyűjtünk mely életmentő mással nem helyettesíthető gyógyszer alapanyag a betegek és a kórházi ellátás számára. Ezért is csatlakoztunk nagy örömmel idén második alkalommal a Baptista szeretetszolgálat karácsonyi Cipősdoboz akciójához.” – mondta el Dr. Nyerges Judit a Vascular és a Sanaplasma központok ügyvezető igazgatója.


A többszörös jótékonykodás lehetősége keltette fel Peller Mariann figyelmét is, aki egy 10 éves kisfiúnak készített össze egy cipősdoboznyi ajándékot – látogatásáról Mariann Facebook oldalán, az RTL klub pedig reggeli műsorában számolt be:

https://rtl.hu/rtlklub/reggeli/vascular-plazma-sanaplasma-plazma-baptista-szeretetszolgalat-ciposdoboz-akcio


https://www.facebook.com/100044309925211/posts/441700757316918/?d=n


Béres Alexandra kislányai segítségével készítette el az adományokat. Korábban már részt vett a Vascular Plazma egyik betegszervezeteket segítő kampányában, amely szintén a plazmaadás fontosságára hívta fel a figyelmet. Most úgy döntött, hogy idén cipősdoboz-adományát a budapesti Sanaplasma plazmaközpontban adja át, és egyben részt vesz a plazmaközpont orvosi szűrésén.

„Számomra különösen sokat jelentenek az olyan lehetőségek, amikor gyermekeken segíthetek, vagy amikor hozzájárulhatok ahhoz, hogy emberek teljes életet élhessenek” – mondta Alexandra a plazmaközpontban, cipősdobozának átadásakor. „Sokan vannak a betegek között, akik első ránézésre olyanok, mint bármelyikünk – dolgoznak, kirándulnak, a szeretteikkel ünnepelnek -, de ezeket a magától értetődő mindennapi eseményeket csak a naponta megkapott plazmaalapú gyógyszereiknek-, így a plazmaadók egész éves önzetlen segítségének köszönhetően élhetik át önfeledten. Nagyszerű embereknek tartom a plazmaadókat, és most én magam is részt veszek egy előzetes orvosi vizsgálaton, amely arra ad választ, hogy lehetek-e én is plazmadonor.”
https://www.facebook.com/BeresAlexandraSulykontroll/posts/450859466397163


Mi a vérplazma és miért van szükség vérplazmaadókra?

A vérplazmából életmentő, mással nem helyettesíthető gyógyszereket készítenek többek között hemofíliás, azaz vérzékeny betegek, veleszületett immunhiánnyal élők, csontvelő- és szervátültetettek, súlyos égési sérültek, máj- és vesebetegek, valamint hepatitisz B-ben szenvedők számára. Vérplazmát nem lehet mesterséges úton előállítani. Csak Magyarországon több mint 4000 embernek van szüksége nap mint nap életmentő vérplazma-alapú gyógyszerekre.


Reméljük a plazmaközpontjaink iránt is felkeltjük a dobozolók érdeklődését, de természetesen, ettől függetlenül is várjuk a cipősdoboz adományokat – mondta el Dr. Nyerges Judit.


További információk a centrumok helyszínéről, a cipősdobozok összeállításáról és hogy mely szervezetekre lehet szavazni az alábbi weboldalon találhatók: www.teddmegmost.hu/ciposdoboz

 

A vállalatról:

A Vascular Plazma és a Sanaplasma jelenleg 10 plazmaközpontot működtet Magyarországon. 2016-os megalapításuk óta fontos hazai szereplőkké váltak az életmentő vérplazma-terápiákban alkalmazott, kiváló minőségű plazma gyűjtésében. A Vascular Plazma és a Sanaplasma a BioLife márkához tartozik, amely iparági vezető szerepet tölt be a világon a kiváló minőségű plazma gyűjtésében, amelyet életmentő vérplazma-terápiákban használnak fel. Web: www.teddmegmost.hu

A BioLife több mint 200 korszerű plazma-gyűjtő központtal rendelkezik az Egyesült Államokban és Európában, amelyek magas színvonalú szolgáltatást és a legmagasabb szintű biztonságot nyújtják a donorok, valamint az életmentő plazma-terápiában részesülő betegek számára. A BioLife a Japánban bejegyzett székhelyű Takeda vállalat része, amely egy globális, értékalapú, K + F-fókuszú, gyógyszeripari szereplő, amely más, speciális gyógyszerek mellett plazma eredetű terápiákat gyárt és szállít. A Takeda, több mint 75 év tapasztalattal rendelkezik az emberi vérplazma alapú terápiák területén. A vállalatcsoport jelenleg 22 plazma alapú készítményt jegyez, melyeket elsősorban a vérzékenység, továbbá az immunhiányos állapotok kezelése során alkalmaznak. Web: www.takeda.com