Az adásban választ kaphatunk a vérplazmával és a plazmaadással kapcsolatos kérdésekre, ki adhat plazmát, mikre érdemes és kell is odafigyelni, mit jó enni, mit nem, mennyit kell inni, ha donorok szeretnénk lenni. Szó lesz arról is, hogyan működik a plazmaadás folyamata, ideértve a kötelező orvosi vizsgálatot, milyen gyakran lehet plazmát adni, mennyi ideig tart egy plazmaadás, illetve milyen betegségek esetében tudunk segíteni plazmaadásunkkal.

Ez utóbbiak közül talán legismertebb betegségről, a hemofíliáról is beszélgetnek, amelynek kezeléséhez elengedhetetlen – a laboratóriumi körülmények között nem, előállítható, mégis sok gyógyszer alapanyagául szolgáló – vérplazma.

Az adás második felében a műsorvezető Solti Dórával beszélget, aki kislánya, Emma történetét meséli el. Emmával és anyukájával találkozhattatok az elmúlt hónapokban cikkekben és ő volt az egyik arca februári reklámkampányunknak is. Dóra saját példájukon keresztül mutatja be, mivel jár maga a betegség, hogyan lehet vele együtt élni, illetve hogy a plazmaalapú kezelések mennyiben járulnak hozzá, hogy ugyanolyan boldog és önfeledt gyerekkora lehessen, mint egy egészséges társainak.

Hallgasd meg a teljes adást ide kattintva:

https://www.demedia.hu/en/podcast/2022/03/18/miert-fontos-a-plazmaadas

Ha úgy gondolod, hogy te is szeretnél segíteni embertársaidon, várunk központjainkban!

Nézz körül oldalunkon, ahol sok minden hasznos információval ellátunk, illetve tudsz online is időpontot foglalni.